Elk lokaal politiekorps staat onder leiding van een korpschef. Voor de Lokale PolitieZone Rupel is dit sinds 1 april 2006 mevrouw Gwen Merckx. De korpschef is verantwoordelijk voor de uitvoering van het lokale politiebeleid, meer bepaald voor de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan. De korpschef staat in voor de leiding, de organisatie en de verdeling van de taken binnen het korps. Gwen Merckx wordt als korpschef bijgestaan door het managementteam, bestaande uit de adjunct korpschef, de manager strategie en interne organisatie en de dossierbeheerders kwaliteitzorg en logistiek en wapens van de directie bedrijfsvoering. Sinds 1 juli 2015 staat de politiezone in voor de operationele leiding van de Boomse preveniedienst Den Oogen Boom en de gemeenschapwachten. Ook de uitvoering van het preventiecontract wordt mee aangestuurd. De medewerkers van de preventiedienst zijn sindsdien gehuisvest in het zonecommissariaat. organogram2016

Het personeelskader van de Lokale PolitieZone Rupel telt 123 medewerkers: 19 burgerpersoneelsleden (FTE) en 101 operationele medewerkers (FTE) waarvan:
76 inspecteurs
19 hoofdinspecteurs
5 commissarissen
1 hoofdcommissaris

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok