Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Help, ik word steeds gebeld

Word je steeds opgebeld door een onbekend of anoniem nummer?

- Meld je aan op https://www.bel-me-niet-meer.be/ om aan te geven dat je geen commerciële telefoons meer wenst te krijgen.

- Kijk in (online) telefoonboeken of google het nummer dat je belt om te weten te komen wie je belt en eventueel kan vragen om jouw gegevens te laten schrappen.

- Je kan vaak op je gsm instellen dat je niet meer gebeld kan worden door onbekende nummers. Mensen die je wel kent en met privénummer bellen, zullen jou dan ook wel niet meer kunnen bereiken.

- Soms blijkt dat er een fout zit in de software van de gsm of smartphone. Update naar de laatste versie of laat hem nakijken.

- Sommige telefoontoestellen hebben een functie 'nep-oproep'. Als je een knopje ingedrukt houdt dan krijg je iets later een 'telefoonoproep' van een geheim nummer.

- Neem je op en hoor je niets? Call centers bellen verschillende nummers tegelijkertijd en gaan verder met wie het eerst opneemt. Op die manier kan jouw lijn ’leeg’ blijven als iemand anders sneller dan jou heeft opgenomen.

- Valt hetzelfde nummer jou steeds lastig? Noteer telkens datum, uur en oproepnummer. Maak met dat lijstje en jouw gsm melding bij de politie. Vraag naar een formulier om aan jouw provider te kunnen verzoeken om het nummer te blokkeren. Als het nummer jou anoniem belt, kan je vragen of jouw provider de oproeper kan identificeren (en dan blokkeren). Gaat het om stalking? Dan kan proces-verbaal worden opgesteld.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok