Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Meldpunt dieren

Is de situatie is dringend of kent u de eigenaar van de dieren niet, bel de Rupelse Blauwe Lijn op 03 443 09 00.

Meldingen van lawaaihinder (blaffende honden) of geurhinder zijn voor de gemeente of uw wijkteam. Vaak helpt praten met de eigenaars of uw buren het beste. 

Meldpunt van verwaarloosde of mishandelde dieren

Problemen met dierenwelzijn in Vlaanderen kunt u melden aan de dienst Dierenwelzijn via het online meldingsformulier voor verwaarloosde of mishandelde dieren (externe website), maar alleen als u de eigenaar van het dier kent. Kent u de eigenaar niet of is de situatie heel dringend, dan neemt u best contact op met de lokale politie (zie hierboven).

Probeer het formulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Dit is belangrijk om het dier snel te kunnen vinden. Anonieme meldingen kunnen niet behandeld worden, maar discretie wordt verzekerd. De dienst dierenwelzijn volgt uw melding op, maar kan u niet verder op de hoogte houden van het dossier.

Wat kunt u melden?

  • Dierenmishandeling in woningen, kwekerijen, dierentuinen, asielen, weides, pensions, kermissen...
  • Aankoop van zieke dieren bij erkende kwekers.
  • Katten en honden die door particulieren te koop worden aangeboden op sociale media (bv. Facebook) of zoekertjes-websites (bv. Kapaza).

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok