Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Diefstal met een list

Ben je slachtoffer van een diefstal met een list?

Meer en meer melden burgers dat ze aan de deur werden opgelicht met trucjes. We noemen dit fenomeen "diefstal met list".
Soms geeft een persoon zich onrechtmatig uit voor een politieagent of een arbeider van een water- of elektriciteitsmaatschappij. De daders maken dan gebruik van het prestige dat hun valse titel hen verschaft om op slinkse wijze een kompaan in de woning binnen te laten en zo een diefstal te plegen. Soms doet de oplichter zich voor als een verkoper of een bedelaar.

Er zijn honderden trucjes bekend waarmee dieven voorbij de deur proberen te geraken. Voor preventieve tips klik hier. Mocht je slachtoffer van diefstal met list worden, neem dan volgende raadgevingen in acht:

 
  • Doe onmiddellijk aangifte van de diefstal.
  • Verwittig in geval van diefstal van waardepapieren en kasbons onmiddellijk de bank en laat deze blokkeren. Dit belet de daders de buit te verzilveren.
  • De dieven kunnen sporen hebben achtergelaten. Raak niets aan tot de (echte) politie ter plaatse is.
  • Er wordt een proces-verbaal opgesteld en de beschrijving van de dader(s) wordt verspreid naar de andere politiediensten.
  • De politie heeft aandacht voor slachtofferhulp. Wij kunnen dan ook alleen maar adviseren hierop een beroep te doen.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok