Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Waar kan je terecht voor eerste hulp bij emotionele noodsituaties?

Onverwachte emotionele noodsituaties horen nu eenmaal bij het leven. Gelukkig kunnen we die meestal zelf of met de hulp van onze huisgenoten oplossen. Vaak zijn er ook familieleden, vrienden, buren die een handje helpen of met troost en goede raad bijspringen.

Maar een zeldzame keer werkt dat allemaal niet. Je hebt geen familie, of wat vaker voorkomt, je durft er met anderen niet over praten. En dan is hulp nodig hebben echt geen schande. Integendeel, het is een burgerrecht, net zoals het recht op dringende medische hulp. Je zou kunnen zeggen dat crisisinterventie een soort Eerste Hulp bij Emotionele Ongevallen is. Snelle hulp voorkomt dat problemen verzieken en er later langduriger hulp nodig is.

Indien je in een crisissituatie onmiddellijk hulp nodig hebt, kan de dienst slachtofferbejegening van de Lokale PolitieZone Rupel je misschien helpen. Deze lost niet in jouw plaats het probleem terstond op. Wat er wel kan, is samen met jou bekijken wat er moet gebeuren en wie of wat jou daarbij kan helpen. De dienst slachtofferbejegening kan je bereiken op het telefoonnummer 03 443 09 00 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verschillende inspecteurs van de afdeling dringende politiehulp werden opgeleid om de eerste opvang professioneel aan te pakken.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok