Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Online aangifte

police-on-web

Heb je hulp nodig?

Je wenst klacht in te dienen


Je kan naar een politiedienst gaan om klacht in te dienen.
Je kan je daarbij laten begeleiden door een persoon naar keuze (dit kan uw arts zijn, iemand van een hulpverleningscentrum of gewoon een kennis).

Bij de politie zeg je dat je een klacht wilt indienen. Je zal hierover een gesprek hebben met een politiebeambte. De politie zal jou eventueel in een speciaal opvanglokaal zo goed mogelijk opvangen. Je kan vragen om door een vrouwelijke politiebeambte verhoord te worden. Tijdens het aangiftegesprek zal de politiebeambte vragen stellen over het gebeurde. Dit kunnen soms vervelende vragen zijn, maar noodzakelijk om bewijzen te verzamelen. Er zal een proces-verbaal van dit gesprek worden opgemaakt.
  • Bij fysiek geweld zal de politiebeambte je vragen om aan jouw getuigenis een medisch attest (cfr. supra) van de opgelopen wonden toe te voegen.
  • Bij seksueel geweld zal de politiebeambte je vragen of je jezelf of de kleren die je droeg tijdens de geweldfeiten hebt gewassen. Deze vraag is noodzakelijk omdat door het wassen bewijsmateriaal verloren kan zijn gegaan. Daarom is het ook belangrijk dat indien je na de feiten nog niet hebt geplast, je jouw urine bewaart in een potje. Indien het nuttig is voor het verzamelen van de bewijzen, zal gevraagd worden of je een geneeskundig onderzoek wilt ondergaan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een arts die daarvoor officieel wordt aangesteld. Hij zal de Seksuele Agressie Set gebruiken. Dit is een doos waarin zich materiaal bevindt om sporen van seksueel geweld te verzamelen. De politiebeambte zal je hierover meer informatie geven. Je kan jouw arts vragen om je tijdens dit onderzoek bij te staan. Na dit geneeskundig onderzoek, volgt nog een verder verhoor over de feiten. Ook daarvan wordt een proces-verbaal gemaakt waarvan je een kopie krijgt. Tenslotte zal de politiebeambte je helpen zoeken naar gespecialiseerde hulp in jouw streek.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok