Online aangifte

police-on-web

Jaarverslag 2020

jvs20 front 

Staat uw gestolen fiets op het internet?

De gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle plaatsen alle teruggevonden fietsen zonder eigenaar met een foto op de website www.bikebank.be. Gevonden fietsen die gegraveerd zijn, komen wel terecht, maar bij lange niet elke fiets is gegraveerd. Hou het gemeentelijke infoblad in de gaten wanneer er graveeracties in jouw gemeente worden georganiseerd!

Iedere dag vinden politie, preventiewerkers en gemeenschapswachten in de Rupelgemeenten gemiddeld één achtergelaten fiets terug. Veel van deze fietsen zijn niet gemerkt en niet iedereen doet aangifte van zijn of haar gestolen fiets. Gevolg? Jaarlijks blijven in elke gemeente tientallen eigenaars spoorloos en worden de fietsen openbaar verkocht.

De Lokale PolitieZone Rupel en de burgemeesters van de Rupelgemeenten slaan de handen in elkaar om hier samen werk van te maken. Alle teruggevonden fietsen staan op een overkoepelende website samen met een foto en omschrijving van de fiets. Aan de hand van deze gegevens kan de eigenaar zijn of haar fiets opzoeken en daarna afhalen met een eigendomsbewijs.

Kijk op de website www.bikebank.be om te weten te komen wanneer jouw gemeente fietsgraveeracties heeft gepland.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok