Welkom

 

KC_DBA_w

foto: (c) Maarten De Bouw

Het wordt stilaan traditie dat ik, als korpschef van de Lokale PolitieZone Rupel, tijdens het eerste trimester van het jaar terugblik op het voorbije jaar en tegelijk de verwachtingen uit voor het komende jaar. Ik kan alvast tevreden en trots terugkijken naar 2016 en verwachtingsvol uitkijken naar 2017. Voor dit jaarverslag kozen we voor een nieuw, modern en vereenvoudigd concept, zonder in te boeten aan volledigheid.

Net zoals de voorbije jaren, stond 2016 in het teken van 'bouwen aan vertrouwen', de richting die we uit willen en moeten om onze missie 'Samen werken aan veiligheid' te realiseren. Immers zonder samenwerking met en vertrouwen van de burgers en onze partners staan we als politie voor een bijna onmogelijke taak. Dit bouwen aan vertrouwen is de rode draad in de strategische doelstellingen van het zonaal veiligheidsplan 2014-2017, waarin zowel sterke verbondenheid met de wijken en de burgers als de bovenzonale samenwerkingen belangrijk zijn. Daarnaast is het welzijn van onze medewerkers van cruciaal belang omdat zij diegene zijn die het op het terrein moeten waarmaken. Als korpschef kan ik met volle overtuigen en gepaste trots zeggen dat alle medewerkers dit ten volle hebben waargemaakt. Ze hebben zich volop ingezet om kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden en hebben samen met onze partners gezorgd voor veiligheid in de Rupelse gemeenten. Met de verlenging van het zonaal veiligheidsplan tot 2019 blijven we al onze strategische doelstellingen trouw en gaan we samen met onze partners verder op de ingeslagen weg. 

Globaal gezien mogen we tevreden zijn met de behaalde resultaten in 2016. Naast de prioritaire fenomenen verkeersveiligheid, diefstal in woningen en huiselijk geweld, werd ook werk gemaakt van een gebiedsgebonden en dadergerichte aanpak. De belangrijkste resultaten en ontwikkelingen van 2016 vindt u verder in dit jaarverslag.

Ik ben ervan overtuigd dat u in dit jaarverslag zal merken dat de Lokale PolitieZone Rupel een innoverende, dynamische en resultaatgerichte organisatie is. Enkel op die manier kunnen we effectief bouwen aan vertrouwen en kunnen we werk maken van SAMEN werken aan veiligheid.

 

 

Gwen Merckx
Hoofdcommissaris - korpschef

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok