tml16 3710w

De Lokale PolitieZone Rupel heeft uiteraard een taak in het kader van de openbare orde, zowel bij manifestaties in de eigen zone als daarbuiten. Manifestaties en evenementen binnen de eigen zone worden gecoördineert door de directie operaties.

De inzet van politiemedewerkers buiten het Rupelse grondgebied wordt gecoördineerd door de directeur-coördinator van de federale politie. Hij kan jaarlijks gebruik maken van politiepersoneel van onze zone voor een afgesproken aantal prestatieuren: de gehypothekeerde capaciteit (hycap). Daarnaast bestaat er een systeem van arrondissementele solidariteit (arrosol). Dit is een verplichte vorm van laterale steun tussen politiezones onderling volgens welbepaalde voorschriften.

Sinds 2009 bestaat er in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen een protocol waarin bepaald werd dat de lokale politie Antwerpen de ordediensten voor risicohoudende manifestaties. Ter compensatie hiervan levert de PolitieZone Rupel aan de Lokale Politie Antwerpen personeelsleden voor niet-risicohoudende manifestaties.

20160723 DSC 3846w

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok