20160721 DSC 3431w

De lokale politie speelt een belangrijke rol bij de eerste opvang en bijstand van slachtoffers van een misdrijf en van nabestaanden. Een kwalitatieve slachtofferopvang is dan ook de taak van elke politieambtenaar. Bij ernstige gebeurtenissen waarbij speciale begeleiding nodig is, vangt een slachtofferbejegenaar het slachtoffer op. De PolitieZone Rupel beschikt naast een gespecialiseerde medewerker over 12 slachtofferbejegenaars. Zij hebben allemaal een eigen kerntaak, maar staan ook in voor de politionele slachtofferzorg volgens een beurtrol in een 24-urenpermanentiesysteem.

In 2016 kwamen de slachtofferbejegenaars bij 35 feiten tussen om slachtoffers of nabestaanden bij te staan. Ongeveer de helft van deze tussenkomsten ging over feiten van huiselijk geweld. Voor elk van deze feiten zijn er verschillende tussenkomsten en wordt opvolging voorzien, doch wanneer blijkt dat een meer gespecialiseerde hulpverlening nodig is, wordt er doorverwezen naar de meest aangewezen instantie.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok