Nieuws en duiding

Korpschef Gwen Merckx als meest geschikt bevonden voor korpschef Politiezone Sint-Niklaas

8beadf86 286b 11e8 acfb 26a65571bf76 original
Onze korpschef, Gwen Merckx, werd als meest geschikt bevonden voor het mandaat van korpschef van de politiezone Sint-Niklaas.

Gwen Merckx begon ooit als de tweede vrouwelijke officier bij de Rijkswacht en is nu al 12 jaar korpschef bij de Lokale PolitieZone Rupel. Zij heeft van ons korps een zeer professioneel en dienstverlenend korps gemaakt. Al enige tijd had zij de ambitie om een groter stedelijk korps te leiden. In 2013 stelde zij zich kandidaat om korpschef te worden van de Lokale Politie Antwerpen en behaalde zij de 2de plaats. Nu diende de opportuniteit zich aan om deel te nemen aan de selectieproeven om korpschef te worden van de Politiezone Sint-Niklaas: een korps dat dubbel zo groot is als de Lokale PolitieZone Rupel.

Eergisteren, op 14 maart 2018, vond in de Lokale PolitieZone Sint-Niklaas de selectie plaats voor het mandaat van korpschef voor de politiezone Sint-Niklaas. Gwen Merckx werd daarbij door de selectiecommissie als meest geschikt bevonden.

Het politiecollege werd hiervan in kennis gesteld en heeft haar van harte gefeliciteerd, maar vindt het ook erg spijtig dat zij de Lokale PolitieZone Rupel zal verlaten. Het politiecollege wenst haar graag het allerbeste toe.

Gwen Merckx zal haar mandaat ten vroegste deze zomer opnemen. Het is met gemengde gevoelens dat zij deze nieuwe stap in haar carrière zal nemen. Zij heeft de Lokale PolitieZone Rupel immers steeds een warm hart toegedragen.

Wij wensen haar vanuit het ganse korps alvast alle succes toe!

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel