Nieuws en duiding

Bewoner geeft tip, politie arresteert verdachten

wiv 6327w
Ook in dit verhaal is een van de hoofdrollen weggelegd voor politiehond Sue... (archieffoto)

Op maandagnamiddag 23 april ontdekt een buurtbewoner een verdacht wit poeder en een weegschaal in een kleine elektriciteitskast aan een parking in Hoek in Boom. Hij heeft de uitstekende reflex om meteen de Rupelse Blauwe Lijn 034430900 te bellen.


Dealershoeveelheden cocaïne
De Lokale PolitieZone Rupel start meteen een kort toezicht in de buurt. Enkele uren later werden in de omgeving een 22-jarige man uit Puurs en een 24-jarige man uit Dendermonde gearresteerd van wie vermoed werd dat zij de 40g cocaïne uit de elektriciteitskast trachtten te halen. Na huiszoekingen bij de verdachten thuis en in hun auto vindt speurhond Sue nog voorverpakte hoeveelheden cocaïne, cannabis en hasj. De twee worden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket. Er wordt nu verder onderzoek uitgevoerd naar hun eventuele betrokkenheid bij de feiten. Hun auto en gsm's werden voorlopig gerechtelijk in beslag genomen. De Lokale PolitieZone Rupel voert het verdere onderzoek.

Bewoner geeft tip, politie arresteert verdachten
"Dit is een knap staaltje van wat wij noemen: 'samen werken aan veiligheid!' Een buurtbewoner verwittigt de politie, de politie arresteert de verdachten en het parket beslist over de vervolging op basis van het doortastende onderzoek."

Dealers verstoppen drugs om pakkans te verkleinen
Sommige dealers hebben de gewoonte om hun koopwaar op een openbare plaats te verstoppen. Zo verkleinen ze hun pakkans door zelf nooit grote hoeveelheden op zak te hebben. Ziet u als buurtbewoner iemand geregeld iets verstoppen op een verdachte plaats? Doe dan zoals onze alerte getuige in dit verhaal en bel meteen de politie. Voor dringende politiehulp of wanneer de verdachten nog ter plaatse zijn, bel meteen 101. Voor andere meldingen of vragen, bel de Rupelse Blauwe Lijn op 034430900. Samen werken we aan een veilige buurt!

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel