Nieuws en duiding

Renovatie baanbrug Boom - Willebroek

2018 baanbrugfoto: (c) Google

De Vlaamse Waterweg renoveert momenteel de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren. De brug - die deel uitmaakt van de N177 - zal bepaalde periodes niet toegankelijk zijn voor verkeer.

Het wegdek en de fiets- en voetpaden van de brug die Boom met Willebroek verbindt, worden vervangen. De brug wordt opnieuw waterdicht gemaakt, de stalen draagstructuur krijgt een nieuwe anti-corrosiebescherming en het beton aan de onderkant van de brug wordt hersteld.

De aannemer voert de werken uit in fasen. De impact op het verkeer verschilt al naar gelang de fase waarin de werken zich bevinden. De brug is gesloten voor alle verkeer tot 25 september. Vervolgens kan tot eind oktober alleen richting Brussel over de brug. Het laatste weekend van oktober sluit de brug een laatste maal voor alle verkeer. Begin november zijn de werken klaar. Meer info vindt u hier

Vanaf 18 augustus heeft het gemeentebestuur van Boom de toelating gegeven om ook 's nachts en in het weekend verder te werken om de voorziene deadlines te kunnen halen. Keerzijde is mogelijke geluidshinder voor omwonenden, die per brief werden ingelicht. Lees hier meer.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel