Nieuws en duiding

Verkeerspark maakt Boomse twaalfjarigen weerbaarder

verkeerspark 7545w
Op dinsdag 29 mei hebben de Boomse twaalfjarigen het praktische deel van hun verkeerslessen afgelegd. De Lokale PolitieZone Rupel heeft de 167 fietsen gecontroleerd. Nadien konden de kinderen punten verdienen door behendigheidproeven te demonstreren voor Boomse gemeenschapswachten en preventiemedewerkers.


kantelleeftijd
Vele ouders begeleiden hun kinderen naar de lagere school per fiets. Eens ze naar de middelbare school gaan, moeten de kinderen dit vaker alleen doen. Sommigen fietsen daarnaast zelf naar hun hobby of spreken al eens af met vrienden. Precies daarom investeert het Boomse gemeentebestuur in deze jongeren door hen fietsvaardiger te maken in het laatste jaar van de lagere school.

op papier
Alle twaalfjarigen uit de Boomse scholen krijgen op maat gemaakte verkeerslessen van de preventiemedewerkers en wijkinspecteurs van de Lokale PolitieZone Rupel. Nadien krijgen de leerlingen een theoretische test.

in het echt
Maar omdat theorie en praktijk soms toch verschillend zijn, organiseert het gemeentebestuur jaarlijks een verkeerspark in een wijk in Boom. Daar moeten de kinderen praktische proeven doen tussen het echte (wijk)verkeer.

verkeerspark 7566w
Wijkinspecteurs van de Lokale PolitieZone Rupel controleren hun fietsen eerst op alle verplichte onderdelen.

verkeerspark 7551w
De kinderen leren wat die 'dode hoek' nu eigenlijk is door zelf achter het stuur van een (stilstaande) vrachtwagen op het parcours te gaan zitten.

verkeerspark 7576w
Nog meer punten zijn te verdienen met verschillende behendigheidsproeven. Kinderen die meer dan 80% behalen op de theoretische en praktische proeven ontvangen een verkeersbrevet.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel