Nieuws en duiding

Overvallers Niel opgepakt

arrestatie 8408w
foto: archiefbeeld

De Lokale PolitieZone Rupel heeft op dinsdagavond 18 december 2018 twee minderjarigen opgepakt kort na een overval op de cafetaria van een sporthal in Niel. Daarbij werd de uitbater bedreigd met een alarmpistool door een verdachte, terwijl de andere verdachte op de uitkijk stond. "Een minderjarige uit Niel is door de jeugdrechter in Antwerpen geplaatst in een gesloten instelling, een minderjarige uit Willebroek is door de jeugdrechter in Mechelen vrijgelaten onder voorwaarden", laat het Antwerpse parket weten. Het onderzoek naar een mogelijke link tussen deze feiten en eerdere feiten in Niel wordt verder onderzocht.

>> Ook jij kan meewerken aan jouw veilige buurt

1. Groet de mensen
Loopt er iemand die je niet kent in jouw straat? Zeg gerust goeiedag! Dit mag gerust ook van aan de overkant van de straat. "Kan ik je ergens mee helpen, jongen?", "Bent u naar iets op zoek, mijnheer?" Dit is niet alleen vriendelijk en hulpvaardig. Het zal iemand die iets slechts van plan is, zich niet meer zo anoniem doen voelen. Soms testen overvallers hun route op voorhand uit. Als ze op zo'n moment begroet worden, kan dit al voldoende zijn om hun snode plannen op te bergen.

2. Bel meteen 101
Ben je er toch niet gerust in? Zie je iets wat echt niet pluis is? Jij kent jouw buurt als de beste! Twijfel niet en bel meteen 101! Onthou of noteer een grondige beschrijving (hoofd, kledij, rugzak, schoenen, auto, nummerplaat...) We sturen onmiddellijk een politiepatrouille ter plaatse.

3. Denk na vooraleer je iets op sociale media zet
We lezen steeds gekkere dingen. Vooral in Facebookgroepen. Foto's en namen van verdachten, getuigen, makkelijk te overvallen handelszaken, oproepen voor burgerwachten, betichtingen... In sommige gevallen werd de politie zelfs nog niet op de hoogte gebracht! We omarmen alle sociale media en buurtcohesie, maar communiceer eerst persoonlijk met de politie. Wees gerust, wij voeren serieuze onderzoeken en doen ons uiterste best met alle mogelijkheden die we hebben. Hoe meer ogen, hoe veiliger, maar zorg dat je het onderzoek geen schade toebrengt. Samen werken we aan veiligheid!

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel