Nieuws en duiding

Geniet van jouw pensioen! Bedankt, Swa!

Swa 8810w
Op vrijdag 29 maart 2019 ging een van de drie oudste politieambtenaren van ons land met pensioen: wijkagent François Van den Brande (70). Al sinds 1972 is hij een bekend gezicht (en stem) in Boom. "We gaan je missen, Swa!", klink het overal in koor.

Swa 0265w
François was de laatste 20 jaar wijkagent en dikwijls met de fiets of auto te zien in en rond De Schorre, Hoek, Bosstraat... Maar ook de 27 jaar dáárvoor was hij agent in Boom. "In het begin had ik zelfs een beetje schrik van die man met dat blauwe uniform en krachtige stem. Maar ondertussen weet iedereen dat Swa een klein hartje heeft en voor een grote sociale samenhang zorgde", zegt Vera Cornelis van bedrijvencentrum Hoek76. Daar werd hij trouwens hartelijk ontvangen op zijn laatste werkdag met een speech die even verwarmend was als de koffie. "De rode loper zal hier alleen vandaag liggen", klonk het "maar voor jou zal de koffie hier altijd klaar staan."
Swa 8785w

 

Ook de collega's bedanken François voor de jarenlange fijne samenwerking. "We gaan je missen, Swa!! Geniet van jouw pensioen!" Met zijn 47 dienstjaren en 70 lentes behoort François tot de drie oudste agenten ooit in ons land. Wie gaat hem dat na doen?

Swa 8799w

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel