Nieuws en duiding

Samen werken aan een veiliger (vracht)verkeer brengt ruim €25.000 op

zwaar vervoer 8855w
Op dinsdag 9 april 2019 hebben de politiezones Klein-Brabant en Rupel terug hun krachten gebundeld voor een veiliger (vracht)verkeer. Ze hebben samen een verkeersactie georganiseerd en enkele honderden chauffeurs gecontroleerd in Puurs-Sint-Amands en Boom.

zwaar vervoer 8983w
Iedereen BOB
In de voormiddag controleerde de politie het verkeer op de N177 (richting Brussel) en in de namiddag was dat aan de carpoolparking in Puurs-Sint-Amands. Alle 274 chauffeurs die moesten blazen, reden nuchter. Een echte opsteker! De politie moest wel een tiental pv's uitschrijven voor inbreuken tegen onder andere verzekering, keuring, gordel, kinderzitje en gsm'en achter het stuur.

zwaar vervoer 8897w
Hoe meer zielen...

Aan deze actie werkten naast de lokale politiezones Klein-Brabant en Rupel ook de Wegeninspectie, Douane, Vlaamse Belastingsdienst, diensten voor Toezicht op de Sociale Wetten en de RVA mee.

zwaar vervoer 8868w
Douane
De Douane inde onmiddellijk voor €5.102 aan achterstallige penale boetes. Nog eens €17.689 kon niet meteen worden betaald, waardoor drie (vracht)auto's in beslag werden genomen. Een camionette vervoerde goederen zonder vergunning. De goederen werden overgeladen en de camionette in beslag genomen.

zwaar vervoer 8937w
Vlaamse Belastingsdienst

De Vlaamse Belastingsdienst ontving €1.653 aan achterstallige verkeersbelasting. Nog een auto werd in beslag genomen omdat de achterstallige belasting niet kon worden betaald.

zwaar vervoer 8972w
Wegeninspectie

Twee camionettes en een tractor reden overladen waardoor de Wegeninspectie onmiddellijk €3.400 cashte. Overladen (vracht)auto's hebben een onveilige remafstand en beschadigen het wegdek.

Ook in de toekomst zullen wij samen aan een veiliger verkeer blijven werken. Nogmaals bedankt aan iedereen die in orde is!

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok