Nieuws en duiding

Rupelgemeenten verplichten mondmasker op openbaar domein

covid19 0668sw
De veiligheidscel Rupel (Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst) en Aartselaar verplichten vanaf zaterdag 25 juli het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 12 jaar op alle openbare plaatsen in deze gemeenten. Wie in de Rupelgemeenten een deur uitstapt, zal een mondmasker moeten dragen.

Dat heeft de veiligheidscel beslist op een vergadering naar aanleiding van de recent verkregen besmettingscijfers. De situatie ten zuiden van het zwaar geteisterde Antwerpen is zeer ernstig, de cijfers stijgen exponentieel.
Zo kregen we van de huisartsenkring de besmettingscijfers door van de afgelopen zeven dagen.
Boom: 10
Schelle: 8
Aartselaar: 5
Niel: 2
Hemiksem en Rumst: 1
Om een tweede lockdown te vermijden is deze extra maatregel absoluut nodig.

Een algemene verplichting is bovendien meteen heel duidelijk voor iedereen: verlaat je je woning, dan doe je een mondmasker aan. De algemene mondmaskerplicht (vanaf 12 jaar) is van kracht vanaf zaterdag 25 juli op het volledige grondgebied van de gemeenten van de politiezone Rupel en in Aartselaar.

De lokale politiezone Rupel zal tijdens de komende weken daarenboven de maatregelen genomen door de nationale veiligheidsraad en provinciegouverneur met extra patrouilles controleren. Zij zullen onder andere aandacht hebben voor:
a) de algemene draagplicht mondneusmakers op het publiek domein - publieke ruimtes
b) samenscholingen van meer dan tien personen
c) inrichtingen die behoren tot de horecasector + sluitingsuur vanaf 23.00 uur en
d) het verbod om zich op het openbaar domein te begeven tussen 23.30 uur en 06.00 uur.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok