Nieuws en duiding

Veilig schoolbegin

AdobeStock 374128375w
Tot grote vreugde van kinderen en minstens hun ouders, starten scholen op dinsdag 1 september. Hoe de rest van het schooljaar er uit zal zien, hangt af van het ontwikkelen en verspreiden van het coronavirus. Wat minder snel verandert, zijn onze veiligheidstips.

Zoek de veiligste (niet steeds de kortste) route
Zoek nu de veiligste route voor je kind uit. Oefen samen aan oversteekplaatsen en kruispunten die je tegenkomt. Zoek niet alleen de kortste route, maar kies de route waarbij je minder conflicten hebt en minder gevaarlijke kruispunten die je moet oversteken.

Geef het goede voorbeeld
Parkeer waar je het gevaar voor andere schoolkinderen niet vergroot. Vaak is dat een beetje verder dan vlak aan de schoolpoort of het geografische middelpunt van de speelplaats. Kijk in de achteruitkijkspiegels voordat je een deur opent. Of nog beter: Kom te voet of met de fiets. Hoe minder auto's, hoe minder gevaar.

Extra toezicht
Tijdens de eerste weken van het schooljaar zal er verhoogd toezicht zijn aan de verschillende invalswegen naar scholen in onze politiezone. Let ook de rest van het jaar op de verkeersregels: We blijven geregeld controleren.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok