Nieuws en duiding

Verdachte gestolen werkmateriaal opgepakt

bestelwagenslot
BOOM – In de nacht van maandag op dinsdag 8 juni 2021 werd werkmateriaal gestolen uit een bedrijfscamionette die geparkeerd stond in de Diepestraat in Boom. In de Jan Baptist Corremansstraat verwittigde een getuige rond half vier de politie nadat de achterdeur van een (andere) camionette van een loodgieter werd geforceerd. Vermoedelijk moest de dader hier vluchten zonder buit nadat een alarm afging. Wat later kon de lokale politiezone Rupel een 35-jarige verdachte oppakken in wiens auto het gestolen materiaal van de bedrijfscamionette werd ontdekt. De verdachte werd vandaag door het Antwerpse parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man is aangehouden onder elektronisch toezicht.

Nu de coronacijfers terug zakken en het economische leven volop herneemt, merken we een stijging van diefstallen van werkmateriaal uit camionettes, tuinhuizen en op werven. Graag geven we drie gouden tips cadeau:

  1. Werkmateriaal dat te zwaar is om telkens in huis te leggen, kan je best op voorhand markeren en fotograferen samen met het serienummer. Sluit jouw tuinhuis, werf of bestelwagen af met extra fysieke barrières en bijkomend eventuele alarmsystemen.
  2. Parkeer bij voorkeur binnen, op een bewaakte plaats of met de laaddeuren dicht tegen een muur. Op de openbare weg kies je liever een goed verlichte plaats waar je denkt dat veel mensen jouw klusbus kunnen zien.
  3. Bel meteen 101 als je iemand verdacht ziet rond een werf, eigendom of auto. We komen liever een keer te veel dan één keer te laat. Werd je toch slachtoffer? Doe dan zo snel mogelijk aangifte.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok