Nieuws en duiding

Politie onderzoekt grote geldsom

witwas 20210717 WA0027
Op 15 juli meldde een getuige dat er enkele mannen het pand in de Kapelstraat in Boom hadden betreden waar de politiezone Rupel in maart van dit jaar een cannabisplantage had ontdekt. De mannen hadden een raam ingeslagen om het huis te betreden. De politie kwam meteen ter plaatse en betrapte er vijf personen.

Bij de fouille van de verdachten bleek één van hen meer dan 28.000 euro cash geld op zak te hebben. Omdat de 46-jarige verdachte uit Antwerpen geen enkele relevante uitleg kon geven voor zijn aanwezigheid in Boom met zo'n grote hoeveelheid cash, werd hij gearresteerd. De inspecteurs verhoorden de man en namen het bedrag van 28.110 euro in beslag. De politiezone Rupel onderzoekt nu verder waar het geld vandaan komt, waarvoor het moest dienen en of het bedrag geen deel uitmaakt van een grotere geldstroom in het kader van witwaspraktijken.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok