Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Nieuws en duiding

Hoe valse phishing-mails herkennen?

Iedereen kan valse phishing-mails leren herkennen!

Op de website van de Nederlandse consumentenbond krijgt u direct uitleg en tips waarom 12 voorbeeldmails wel of niet te vertrouwen zijn. Twijfelt u aan de echtheid van een mail? Surf dan even naar fraudehelpdesk.nl en typ enkele woorden uit de mail in het zoekvenster om te kijken of deze oplichtingsmail al gekend is.

Onze tips:

1. Let op het taalgebruik. Staan er spellingfouten in de mail? Grote bedrijven of banken schrijven meestal foutloos.

2. Spreekt men u niet persoonlijk aan met uw naam in de mail? Verwacht u geen e-mail van de afzender? Wees extra op uw hoede.

3. Let op het e-mailadres van de verzender en kijk goed naar de domeinnaam achter het apenstaartje (@). Is deze wel geloofwaardig?

4. Klik niet op links of bijlagen in mails. Ga liever zelf naar de (echte) website en log van daar aan.

5. Geef nooit telefonisch bankkaartcodes door. Betaal nooit online boetes. De politie verstuurt boetes enkel met de post en zal altijd duidelijk uw naam, nummerplaat, tijd en plaats van overtreding vermelden.

6. U heeft geen oom in Afrika die met u een erfenis wil delen. Er is geen militair op u verliefd die vraagt om zijn vliegticket voor te schieten.

7. Klinkt iets te mooi om waar te zijn of vertrouwt u de mail niet direct? Dan is dat meestal ook zo. Google maar even rond.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel