Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Nieuws en duiding

Politiezones Bodukap en Rupel samen tegen inbrekers

wiv 6327w
Politiehond Sue vindt moeiteloos drugs en een pak geld.

Op donderdag 21 september 2017 hebben de lokale politiezones Rupel en Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) voor het eerst de handen in elkaar geslagen in de strijd tegen inbraken. In het grensgebied van Rumst met Duffel werden op verschillende plaatsen in totaal 105 auto's en 147 personen grondig gecontroleerd. Een actie die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is.

wiv 6358w
Inspecteurs verifiëren meteen online de geldigheid van identiteitsbewijzen.

Aan de Stocletlaan in Duffel, de Nieuwstraat in Terhagen en de Lage Vosberg in Rumst hebben politie-inspecteurs van beide korpsen donderdagnamiddag en -avond post gevat. Daarnaast reden politiewagens in de buurt en op inbraakgevoelige plaatsen rond op zoek naar verdachte auto's en personen. 46 gecontroleerde personen waren bekenden voor de politie. In vier wagens vond de politie verboden wapens. In drie auto's vond Sue, de politiehond, drugs. Eén iemand was zelfs onder invloed van drugs toen hij met zijn auto reed. Eén auto werd in beslag genomen omdat die niet was verzekerd.
wiv 6337w
Rechts op de achtergrond: het bord dat het begin van een buurtinformatienetwerk (BIN) aankondigt.

Tijdens de actie verwittigde de politie ook de buurtbewoners via een bin-boodschap. Zo hoefden inwoners niet op te schrikken van de vele politieauto's en -inspecteurs in hun buurt en konden ze mee een oogje in het zeil houden. De politiekorpsen waren heel tevreden met deze eerste samenwerking en wat ons betreft mogen er nog vele volgen!

Meer info over buurtinformatienetwerken vindt u op onze Facebookpagina's per gemeente. Meer statistieken over inbraken in de Rupelstreek en het nut van dergelijke acties, vindt u in ons jaarverslag.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel