Onze kidscorner

Rupelse Politiekalender editie 2017 komt eraan!

Politiekalender2017
RUPELSTREEK – Vorig jaar werd de politiekrant ‘nieuwe stijl’ voorgesteld in de vorm van een politiekalender, waarvan de tweede editie er alweer aan komt. Door een kalender aan te bieden die thuis kan worden opgehangen, wil de Rupelse politie een heel jaar door vertellen waarmee ze bezig is, maar tegelijk ook wijzen op het feit dat veiligheid iets is waar iedereen zich elke dag van bewust moet zijn. Enkel door SAMEN te werken zorgen we voor veiligheid!

Om de Rupelianen ook te betrekken in de opmaak van de tweede politiekalender werd in de editie van vorig jaar een fotowedstrijd gelanceerd met als thema ‘waarom woon je graag in de Rupelstreek?’ Vijftien Rupelianen bezorgden ons erg mooie foto’s. Als bedanking kregen zij allemaal een “goodiebag” van de Lokale PolitieZone Rupel overhandigd. De beste inzendingen werden opgenomen in de nieuwe politiekalender. De winnaars zijn: Rita Segers uit Boom, Guy Fleurackers uit Rumst, Shana Kennis uit Niel, Marie-Claire Van Geenhoven uit Niel, Augustijn Buelens uit Rumst, Bjorn Kissel uit Boom. Naast de publicatie van hun foto’s in de kalender, krijgen zij nog een extra cadeau en een persoonlijke rondleiding op het zonecommissariaat aangeboden. De Lokale PolitieZone Rupel wil alle deelnemers van harte bedanken voor de mooie inzendingen.

De boodschap die de politie via de politiekalender willen brengen is niet veranderd: de Lokale PolitieZone Rupel staat 24u op 24u klaar om te zorgen voor de veiligheid en de leefbaarheid in de Rupelstreek. Daarbij staat de inwoner centraal: het is belangrijk dat de inwoners tevreden zijn en vertrouwen hebben in de politie. Hier wordt aan gewerkt door naast de algemene dagelijkse werking en dienstverlening, tijdens bepaalde perioden in het jaar de nadruk te leggen op specifieke thema’s. Zo is er bijvoorbeeld extra aandacht voor verkeersveiligheid bij het begin van het schooljaar. De donkere wintermaanden betekenen dan weer meer aandacht voor de zichtbaarheid in het verkeer en de preventie van woninginbraken. Hoe de veiligheid in de eigen buurt ervaren wordt en hoe tevreden men over de politie is werd duidelijk door de bevolkingsbevraging, waarbij zo’n 1900 Rupelianen werden aangeschreven om hun mening kenbaar te maken. Ook die resultaten zijn in de politiekalender gepubliceerd.

De politiekalender wordt gedrukt op 28.500 exemplaren en alle gezinnen in Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle ontvangen begin december hun persoonlijk exemplaar in de versie van de gemeente waar zij wonen. Mensen die in het komende jaar als nieuwe inwoners naar de Rupelstreek verhuizen, ontvangen van hun wijkinspecteur ook een exemplaar.

De vorige edities van de Politiekrant kunnen hier nog steeds worden geraadpleegd op deze website.

Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
wapenvergunningen
verkeerscontroles en wegenwerken

Maak een afspraak

maak een afspraak

Online aangifte

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel