80 geflitst én meteen aan de kant

snelheid interceptie 5268w
De Lokale PolitieZone Rupel heeft in het weekend van 11 en 12 februari 2017 voor het eerst snelheidsduivels onmiddellijk geconfronteerd met hun rijgedrag. Meteen nadat ze geflitst waren, zetten motards van de politie de chauffeurs aan de kant voor bijkomende controles en de vraag waarom ze zo snel reden. Op die manier hoopt de politie verkeersdeelnemers met een zware voet te doen nadenken en de gevaarlijkste of niet-verzekerde bestuurders meteen uit het verkeer te halen. Tachtig chauffeurs gingen aan de kant, twee laagvliegers en vier niet-verzekerde auto's werden uit het verkeer gehaald.

snelheid interceptie 5196w

Namiddag en avond
Op zaterdagnamiddag en -avond 11 februari heeft de Lokale PolitieZone Rupel gecontroleerd in de Varenstraat, Lage Vosbergstraat en Eikenstraat in Rumst. Zondag was het de beurt aan de Antwerpsestraat N177 in Boom, de Matenstraat in Niel en de Bredestraat in Hemiksem.

Hoe werkt zo'n controle?
Chauffeurs passeren eerst de flitsauto. Wie daar te snel rijdt, wordt door politiemotards naar een controledispositief even verderop afgeleid. Daar confronteren politieinspecteurs de bestuurders onmiddellijk met de gevaren van hun snelheidsovertreding en vertellen hoeveel dit hen zal kosten. Een ademtest, controle van de papieren en eventuele andere overtredingen (gsm, gordel, inhaalverbod...) komen aan de beurt.

Zes uit het verkeer
In totaal passeerden afgelopen weekend 2.907 auto's een van deze uitgebreide snelheidscontroles. 134 chauffeurs of zo'n 4,6% deden dat sneller dan toegelaten ondanks de aanwezige sneeuwval of donkerte. 80 zware voeten werden aan de kant gezet. Twee bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt omdat ze 89 en 91 km/u reden waar een maximumsnelheid gold van 50 km/u. Vier auto's werden uit het verkeer gehaald omdat ze niet verzekerd waren.

Niet alleen snelheid
Verder behaalden nog twaalf chauffeurs prijzen in de categorieën bellen achter het stuur (4), technische mankementen (2), zonder gordel (2), keuring (1) of rijbewijs (1) rijden, een inhaalverbod negeren (1) en dronken rijden (1).
snelheid interceptie 5170w
De Lokale PolitieZone Rupel gelooft sterk in de meerwaarde van dit lik-op-stukbeleid en zal dergelijke confrontaties naast de klassieke snelheidscontroles blijven volhouden. Snelheid speelt een belangrijke rol in een op de drie dodelijke ongevallen.

Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
wapenvergunningen
verkeerscontroles en wegenwerken

Maak een afspraak

maak een afspraak

Online aangifte

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel