Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Politie combineert BMW-motoren met ZERO e-bikes

motos BMW 7038bw
De Lokale PolitieZone Rupel zal voortaan in het straatbeeld ook te zien zijn op 1200cc BMW-motoren, naast de ZERO e-bikes. "Op die manier combineren we de voordelen van beide type motoren", zegt commissaris Peter Van Den Abbeele. "De stille, energiebewuste e-bikes patrouilleren bij voorkeur rond evenementen en op plaatsen waar veel mensen zijn terwijl de robuuste, oerdegelijke BMW-motoren voornamelijk toezicht houden op het snellere wegverkeer."

motos BMW 7078w

Drie jaar geleden heeft de Lokale PolitieZone Rupel twee elektronische motoren van het merk ZERO gekocht. Grootste voordelen zijn hun zuinigheid, geruisloosheid en snelle acceleratie. Voor lange of snelle achtervolgingen zijn deze minder geschikt. Snelheidsduivels krijgen in de Rupelstreek echter geen vrijgeleide. De Lokale PolitieZone Rupel kon twee volledig uitgeruste 1200cc BMW-politiemotoren van de Antwerpse collega's overkopen. Die halen met hun 110 pk makkelijk topsnelheden tot meer dan 200 km/u en hebben een bereik van ruim 500 km. Ideaal voor verkeersopdrachten dus.

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten van de Lokale PolitieZone Rupel. Lees hier meer over het lokale beleidsplan.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel