Online aangifte

police-on-web

rupel kaart

De Lokale PolitieZone Rupel ligt in de zuidwesthoek van het arrondissement Antwerpen. De gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle zijn samen goed voor meer dan 65.000 inwoners.

zone


De politiezone valt volledig samen met de Rupelstreek. Wie Rupelstreek zegt, zegt baksteen. Eeuwenlang hebben steenbakkerijen het typische kleiputtenlandschap gevormd. Vandaag is dat uitzicht helemaal veranderd. De kleiputten zijn met zand opgespoten, de meeste droogloodsen en ovens zijn verdwenen.

Enkele resterende kleiputten zijn ondertussen echte oasen van groen geworden zoals de 'Walenhoek' in Niel of het Provinciaal recreatiecentrum 'De Schorre' in Boom.

In de Rupelstreek vind je hoofdzakelijk woongebied. Lichtere vormen van industrie zijn over het grondgebied verspreid in verschillende KMO-zones. Tussen de woon- en industriegebieden geniet je van groene ruimten met afwisselende uitzichten op land- en tuinbouwbedrijven.

Het is hier goed om wonen, maar we kunnen er allemaal een baksteentje toe bijdragen dat het nog beter wordt!

Meer informatie over de Rupelstreek vind je hier.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok