tips slachtoffer

Preventieve tips tegen diefstal werkmateriaal uit camionettes

werkmateriaalwerkmateriaal slot ARCwerkmateriaal slot ARC2werkmateriaal slot ARC3

1. Bekijk jouw bestelwagen even door de ogen van een inbreker of dief:

  • Opschriften als "Loodgieter Jos" of "Elektriciteitswerken Peeters" maken niet alleen voor eerlijke klanten duidelijk waarover het gaat.
  • Neem je jouw materiaal elke avond steevast in huis? Dan is een doorzichtig raam op de laadruimte misschien een goede keuze.

2. Een inbreker haat licht / zicht, lawaai en tijdverlies:

  • Parkeer jouw camionette bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte parkeerplaats. Waar zou jij als inbreker het gevoel krijgen dat iemand jou in het oog kan houden? Vraag jouw buren meteen 101 te bellen als ze iemand aan jouw camionette zien prutsen.
  • Probeer slijpschijf, duur meettoestel, diamantboor... steeds uit de camionette te nemen. Niets in = niets uit. In het geval van zware werktuigen is dit niet altijd evident. Gebruik desnoods een zware ketting, kooien of aparte compartimenten. Zorg dat de dief kostbare tijd verliest.
  • Een aparte vergrendeling of alarm op de laadruimte is een optie.
  • Sluit jouw camionette steeds zorgvuldig af. Er bestaan sloten die automatisch de laadruimte afsluiten: cargo-lock, gatelock, limo-lock... Sommige sloten werken op afstandsbediening of zelfs met een tijdsslot!

3. Registreer en merk jouw materiaal. Merk elk werktuig opvallend én onopvallend. Sommige merken bieden gereedschap aan met gps-tracking. Hou serienummers apart bij.

Als je, ondanks alle voorzorgen, toch nog het slachtoffer wordt van diefstal, ga dan zo vlug mogelijk naar een politiedienst. Hou jouw inventaris van waardevolle voorwerpen bij de hand.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok