tips slachtoffer

Preventieve tips tegen diefstal aan de deur met list


  • Vermeld niet op de deurbel dat je alleen woont (bijvoorbeeld "weduwe X"). Vermeld enkel jouw familienaam.
  • Sommige mensen verkiezen om in de eerste plaats een ketting op de deur te laten plaatsen. Dit vormt een eerste obstakel voor dieven en het biedt de bewoner de mogelijkheid op een relatief veilige wijze met een persoon die voor de deur staat te praten.
  • Pas op voor huis-aan-huisverkopers die hun koopwaar aan de voordeur laten zien (tapijten, draperie├źn ...). Deze list wordt dikwijls gebruikt om het plegen van een diefstal te verdoezelen.
  • Wees alert voor onbekenden die aanbellen en iets om te eten of te drinken vragen. Laat deze in geen geval binnen.
  • Staat een politieagent, iemand van een gas-, elektriciteits-, of andere maatschappij voor de deur? Vraag een dienstkaart. Aarzel niet deze dienstkaart onder de deur te laten schuiven. Heeft de persoon geen dienstkaart? Niet opendoen. Kijk ook even of er een dienstwagen met logo in de buurt staat.
  • Hou het telefoonnummer van de lokale politie bij de hand. Indien iemand aanbelt en beweert van de politie te zijn, bel dan naar de politie en vraag of de naam die de agent opgeeft, bestaat en of deze agent dienst heeft. Bel in geen geval naar het telefoonnummer dat de agent jou geeft. Dit kan het nummer van een kompaan zijn.
Nuttige links

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok