tips slachtoffer

Preventieve tips voor garagepoorten

Preventieve tips voor garagepoorten

De garage is meestal een plaats waar niet alleen de wagen gestald is, maar waar fietsen, bromfietsen en een heleboel gereedschap hun plaats hebben. Zorg ervoor dat de garagepoort goed afgesloten is en kies voor stevig materiaal. garagepoort
  • De kantelpoort beslaat 1 grote oppervlakte die van boven naar onder wordt toegetrokken. Het materiaal mag niet te buigzaam zijn, anders zou de verankering los kunnen komen uit de slotkast. Een tweede slot en verstevigingsprofielen zorgen voor extra beveiliging.
  • De rolluikpoort is handig omdat er geen ruimte verloren gaat. Kies voor stevige luiklatten die niet kunnen opgelicht, ingedrukt of weggetrokken worden. Vergeet het slot niet! Let er vooral op dat deze poort niet zijdelings kan verschoven worden, anders kan het slotsysteem uit de slotkast komen.
  • Zowel de kantelpoort als de rolluikpoort zijn soms voorzien van een kleine toegangsdeur en/of raampje. Dan is er extra aandacht nodig voor scharnieren en sloten van de inzetdeur en van het raampje. Gebruik trouwens mat glas voor dat raampje.
  • De vleugelpoort bestaat uit minstens 2 vleugels die openzwaaien. Meestal draait de deur naar buiten open, om binnen geen plaats te verliezen. Stevige scharnieren en dievenklauwen zijn een must. Zorg er ook voor dat beide deurpanelen boven- en onderaan hun eigen vergrendeling hebben.
  • De schuifpoort draait open op een rail in vloer en/of plafond. De deur is opgebouwd uit verticale lamellen. Net zoals bij de rolluikpoort moeten we opteren voor onbuigzame materialen en stevige vergrendeling. Let erop dat de poort niet uit de rails kan gelicht worden.
  • De sectionaalpoort is vergelijkbaar met de rolluikpoort, alleen bestaan de lamellen hier uit grotere stukken. Deze poorten kunnen heel gemakkelijk worden uitgerust met een elektrische bediening. Als u bij deze bediening kiest voor een kwalitatief goed systeem, is deze poort bijna niet te kraken. Let er wel op dat de poort gesloten blijft bij een stroompanne, maar dan wel van binnenuit te openen is. Ook zonder elektrisch openingssysteem is deze poort betrouwbaar. Kies wel voor een poort met een degelijk slot. Het slot is soms de zwakke schakel bij dergelijke poorten. Sommige sloten zijn speciaal uitgerust om inbraakpogingen langs de poort de voorkomen, anderen zijn echt wel basis opgevat.
  • Soms geeft de garage via een verbindingsdeur toegang tot de woonruimten. Behandel die binnendeur dan als een buitendeur met extra stevige scharnieren, ophanging en sloten. Je moet er je ook van bewust zijn dat de dief ondertussen binnen in huis is en wat meer lawaai kan maken zonder dat de buren het horen!

KORTOM:
Opteer voor stevige materialen, welke garagepoort je ook kiest. Sluit jouw garagepoort. Je hoeft geen uitstalraam te maken van al het gereedschap dat je vaak in de garage opbergt. Vergeet niet dat de cilinder van het slot maximaal 2 mm mag uitsteken. Dat geldt voor alle poorttypes. Ook garagepoorten kan je verkrijgen met EN 1627-1630 WK2 inbraakwerendheid.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok