tips slachtoffer

Inbraken in appartementsgebouwen kunnen worden voorkomen door het toepassen van enkele eenvoudige tips!

inbraken_app

BOOM 08/12/2011 - De Lokale PolitieZone Rupel en de preventiedienst 'Den OOgen Boom' hebben op woensdag 7 december van 14:00 tot 22:00 uur 104 van de 558 Boomse appartementsgebouwen gecontroleerd op hun inbraakveiligheid. Bij 1 op de 3 raakte om het even wie binnen, ook inbrekers dus!
Dit zijn er nog te veel, maar in vergelijking met 2 jaar geleden, zijn er al heel wat meer mensen die bewust de deur niet openen voor onbekenden. Preventiecampagnes hebben dus wel degelijk hun nut!

In het totaal bezochten een 10-tal politieambtenaren en preventiemedewerkers 104 appartementsgebouwen. In 36 (ofwel 34,5%) daarvan konden ze met een eenvoudige smoes zoals "ik kom een pakje leveren. Kan ik het in de gang zetten?” binnenkomen. Nog te snel wordt er dus op het knopje van de automatische deuropener geduwd zonder eerst te verifiëren wie er heeft aangebeld. Toch is er een positieve tendens in vergelijking met de voorbije jaren. Twee jaar geleden duwden nog 2 op de 3 appartementsbewoners op de deuropener zonder te weten wie er aan de deur stond. Nu waren er al heel wat meer mensen die de politie- en preventiemedewerkers niet binnenlieten en dat zeer bewust deden. In het totaal werden 109 bewoners aangesproken op hun gedrag. In elke inkomhal van de appartementsblokken werd een preventieaffiche opgehangen.

Bij de 104 appartementsgebouwen werden ook de 29 adressen bezocht waar men het afgelopen jaar inbrekers over de vloer had gehad. In 8 van die 29 appartementsblokken (28%) geraakten men toch nog met een smoes binnen of stond de deur gewoon open. 

De diefstalpreventieadviseur die aan de actie deelnam stelde vast dat bij nog een flink deel van de appartementsgebouwen onvoldoende veiligheidsmaatregelen werden getroffen om het openen van de voordeur te voorkomen.

Bewoners kunnen voor een gratis diefstalpreventieadvies om “inbrekers buiten te houden” terecht bij “Den OOgen Boom” op het nummer 03 880 18 80 of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok