bin15 w

Wat de diefstallen in woningen betreft kende onze zone met 128 effectieve inbraken in 2016 een daling van 22% ten opzichte van 2015 en een daling 18% tegenover 2014.

In 2016 kende onze zone met 96 pogingen tot inbraak een daling met 34 pogingen ten opzichte van 2015. In 2014 werden 104 pogingen genoteerd.

Ook al is dit een positieve evolutie, de Lokale PolitieZone Rupel zal onverminderd, via lokale en bovenlokale acties, de strijd tegen woninginbraken verderzetten.
stat 2015 wi

De diefstalpreventieadviseurs van de Lokale PolitieZone Rupel legden 7 bezoeken af op vraag van slachtoffers van een woninginbraak. Dit is een grote daling tegenover 2015, ook al is het advies nog altijd gratis en vrijblijvend. De diefstalpreventieadviseur van de preventiedienst Den Oogen Boom van de gemeente Boom legde 24 bezoeken af bij slachtoffers.

Daarnaast werden, door de diefstalpreventieadviseurs van de politie en de preventiedienst 54 preventiebezoeken afgelegd op vraag van inwoners en bedrijven om hun eigendommen beter te kunnen beveiligen tegen inbraken. Dit is dan weer een stijging van het aantal aanvragen.

Naar aanleiding van het verplicht bouwplanadvies in Schelle werden 17 adviezen geformuleerd. Voor de gemeente Boom werden 74 bouwplanadviezen geformuleerd.

594 inwoners (41 minder dan tegenover 2015) hebben bij de politie gratis afwezigheidstoezicht aangevraagd. Door minimum één week voor vertrek op vakantie de ingevulde folder ‘afwezigheidstoezicht’ op één van de politiecommissariaten of gemeentehuizen te bezorgen, houden onze medewerkers een extra oogje in het zeil tijdens de afwezigheid van de bewoners. Er werden in totaal door de politie en gemeenschapwachten meer dan 6.000 controles uitgevoerd.

 

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok