Naast de prioritaire aanpak van criminaliteitsfenomenen werd er in 2014 gestart met een gebiedsgebonden aanpak. Deze aanpak kent zijn basis in een veiligheidsindex die werd opgesteld op basis van de objectieve criminaliteitscijfers, de criminaliteitsgraad en het onveiligheidsgevoel van de bewoners. Op basis van de resultaten van deze veiligheidsindex werd ervoor gekozen om prioritair aandacht te geven aan die wijken waar het veiligheidsgevoel minder dan 50% is. De bevolkingsbevraging die in 2016 voor de derde keer werd uitgevoerd, leerde ons dat er nog steeds één wijk is waar het veiligheidsgevoel zeer laag is. Twee andere wijken, waar in 2014 een laag veiligheidsgevoel was, kende dan weer een positieve evolutie en stegen boven een veiligheidsgevoel van 50% uit. 

In 2016 werden de maatregelen die de vorige jaren werden ingevoerd geoptimaliseerd en aangepast:
- met de beschikbare capaciteit werd er gewerkt aan meer zichtbaarheid en aanwezigheid van politiemedewerkers én gemeenschapswachten,
- de gemeente Boom breidde het cameranetwerk, wat reeds aanwezig was op de Grote Mart, verder uit,
- in het preventie- en politiehuis nabij de Grote Markt zijn dagelijks of de preventiemedewerkers of iemand van het wijkteam van de politie aanwezig,
- er werd aandacht besteed aan infrastructurele maatregelen zoals leegstand en de opwaardering van de winkelstraten,
- een nawere samenwerking tussen politie en de werkgroep leegstand en handelspanden zorgt ervoor dat er ook op dat vlak beter wordt samengewerkt.

 

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok