Online aangifte

police-on-web

De wapenwetgeving

Je wilt een wapen kopen en weet niet goed aan welke voorwaarden of wetgeving je moet voldoen. Je hebt een wapen gevonden bij het leegmaken van de woning van een overleden familielid en hebt geen idee waar je hiermee moet blijven. Je heeft hulp nodig bij het invullen van jouw aanvraag voor een wapenvergunning. In al deze situaties kan je terecht bij de dienst wapens.

 

 

Informatie
Als je een jacht-, sport- of verweerwapen wilt aanschaffen, win je het best eerst wat informatie in rond de wapenwet en de voorwaarden om een wapenvergunning te bekomen. De dienst wapens kan je daarbij helpen.

Advies en begeleiding
Een wapenvergunning vraag je aan bij de provincie Antwerpen. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van jouw vergunning? De medewerkers van de dienst wapens helpen je graag verder. De provinciegouverneur reikt overigens pas een vergunning uit na het positief advies van de dienst wapens.

Inlevering oude wapens
Je treft een wapen aan in het huis van een overleden familielid? Dan heb je twee opties: of je neemt het wapen over en vraagt zelf een vergunning aan, of je levert het wapen vrijwillig in bij de dienst wapens. Alle ingeleverde en in beslag genomen wapens worden achteraf vernietigd.

Controle
Op vraag van de gouverneur of van andere politiediensten voert de dienst wapens controles uit bij wapenbezitters thuis. Tijdens deze controles wordt nagegaan of de wapens in goede omstandigheden worden opgeborgen. Indien gewenst geven onze medewerkers bijkomend advies rond het veilig bewaren van wapens.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden. Voor meer informatie kan je terecht bij de lokale politie, bij de wapendienst van de gouverneur of op de website van FOD Justitie waar je de laatste brochure kan downloaden. Voor aanvragen of bijkomende informatie kan je binnen de Lokale PolitieZone Rupel terecht bij commissaris Peter Van Den Abbeele.

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok