Snelmenu

Openingsuren
slachtoffer
wijkteam
afwezigheidstoezicht
woninginbraak
preventietips
evenementen
verkeerscontroles en wegenwerken

Online aangifte

police-on-web

Wapenvergunningen

Je erft een vuurwapen?

Wie een vuurwapen erft, moet binnen een termijn van twee maanden na het wapen in bezit te hebben gekregen, een vergunning vragen aan de gouverneur. Jagers en sportschutters zijn hiervan vrijgesteld als ze het wapen wensen te gebruiken en dit mogen zonder vergunning (zie verder): voor hen volstaat het dat ze het wapen door de lokale politie op hun naam laten registreren met een document model 9.

Wie het geërfde wapen wil gebruiken en er munitie voor wil bezitten, moet aan alle voorwaarden voldoen om een vergunning te verkrijgen (zie verder).

Wie het wapen alleen wenst te houden als aandenken en niet de bedoeling heeft het te gebruiken, kan op een vereenvoudigde manier een vergunning voor passief wapenbezit verkrijgen. Daarmee mag je het wapen houden, maar mag je geen munitie bezitten of aankopen. Het is dan niet nodig een medisch attest voor te leggen, te slagen voor proeven en een wettige reden op te geven voor het wapenbezit (zie art. 11/2 van de wapenwet) .

©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok