Politiereglement Tomorrowland

Op de gemeenteraden van Rumst en Boom van juni werd het politiereglement van kracht tijdens Tomorrowland/Dreamville aangepast. In het reglement ligt een grote focus op mobiliteit - er werden wijzigingen doorgevoerd op het vlak van taxivergunningen en doorlaatbewijzen voor wagens.

Taxivergunningen
Taxi's en andere voertuigen die een rit aanbieden in ruil voor een geldbedrag, mogen dit tijdens de duur van het festival enkel doen in de daarvoor voorziene taxizones en de 'Kiss & Ride zones' die ingericht worden. Hun passagiers moeten ook in de daarvoor voorzien zone in- en uitstappen.
In de bewakingsperimeter en de veiligheidsperimeter rond het festival mogen enkel taxi's binnen die kunnen aantonen dat de passagier in deze zones woont.
Als de chauffeur zich niet aan het verbod houdt, kan zijn taxi in beslag genomen worden tot na het laatste festivalweekend en kan er een GAS-boete uitgereikt worden.
Doorlaatbewijzen voor wagens
Uit veiligheidsoverwegingen wordt tijdens het festival een beperkt aantal straten autovrij gemaakt. Daarnaast wordt het festivalverkeer geweerd uit een perimeter rond het festivalterrein. Hier wordt een autoluwe zone ingesteld. Om voor de bewoners, de stewards en de politie duidelijkheid te creëren, werd de autoluwe zone in samenspraak met het lokaal bestuur Boom en Rumst en de politie opgesplitst in twee zones: de groene en de oranje zone.
Inwoners van de perimeters ontvingen reeds hun doorlaatbewijzen. Er is de mogelijkheid om doorlaatbewijzen aan te vragen bij de lokale besturen en, voor de tijdelijke doorlaatbewijzen, in het buurthuis van Tomorrowland, aan de watertoren in de Nachtegaalstraat in Boom.
Aan de houders van de doorlaatbewijzen wordt gevraagd om de kaart duidelijk zichtbaar links aan de voorruit van de wagen te leggen. 
Meer info over de verschillende zones en doorlaatbewijzen en hoe het buurthuis te contacteren kan worden nagelezen in de buurtkrant.
#TML22#PZR#hiernumorgen

Laatste
nieuws

Meer nieuws

BE eID verloren op Tomorrowland?

Ben je jouw Belgische identiteitskaart verloren op Tomorrowland? Stuur een e-mail met als onderwerp "verloren identiteitskaart #TML22" naar pz.rupel@police.belgium.eu en we kijken of we ze in ons bezi…

Lees meer

Aanpassing politiereglement Tomorrowland

Aanpassing van het politiereglement van kracht tijdens Tomorrowland/Dreamville

Lees meer

Verkeerscontroles en wegenwerken

Verkeershinder naar aanleiding van een ongeval of een wegverzakking is heel tijdelijk. Andere verkeershinder is perfect in te plannen, zoals bij wegenwerken.

Lees meer