Onze vier gouden tips om inbraak tijdens jouw vakantie of dagje weg te voorkomen

1. Bekijk jouw woning door de ogen van een inbreker

Mocht je zelf moeten binnen geraken in jouw eigen woning, langs waar zou je gaan? Kan je een tafel, stoel, ladder of schroevendraaier nemen uit het tuinhuis? Dan kan een inbreker dat ook!

2. Laat inbrekers denken dat je thuis bent

Geen overvolle brievenbus, hoog gras of rolluiken overdag dicht. Die tips kregen achterblijvers wel eens. Maar wist je ook dat we minder inbraken vaststellen aan verlicht en verzorgd uitziende woningen? 

3. Vertel jouw buren dat je weggaat

Zo herkennen zij sneller verdacht gedrag rondom jouw woning. Hebben jullie trouwens al een buurt-WhatsApp-groep om elkaar op de hoogte te houden? Start vandaag nog!

4. Een muggenraam houdt enkel muggen tegen

Een slimme deurbelcamera is zeker handig, maar goed afgesloten ramen en deuren zijn de allereerste stap. Let op het SKG-keurmerk bij de aankoop van sloten. En doe ze ook vast! Gelegenheid maakt de dief.


foto: © nn.nl

Laatste
nieuws

Meer nieuws

Schrijf je nu in voor een gesprek in onze Tomorrowlandreuzenradgondel

Ben je klaar om het gesprek over jouw toekomst naar een hoger niveau te tillen?>> Stuur dan gewoon een mailtje naar pz.rupel.personeel@police.belgium.eu, vertel ons waarom je met ons in de gonde…

Lees meer

Plaatselijk verstrengde regelgeving voor drones en taxi’s tijdens Tomorrowland

Om het dansfestival Tomorrowland zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de lokale politieverordening in de gemeenten Boom en Rumst tijdelijk verstrengd voor luchtvaartuigen en taxi’s. Daarnaast w…

Lees meer

Een blik op 2023

Lees hier het jaarverslag 2023 van de lokale politiezone Rupel PZR

Lees meer