Plaatselijk verstrengde regelgeving voor drones en taxi’s tijdens Tomorrowland

Om het dansfestival Tomorrowland zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de lokale politieverordening in de gemeenten Boom en Rumst tijdelijk verstrengd voor luchtvaartuigen en taxi’s. Daarnaast wordt intensief gecontroleerd op de bestaande wetgevingen ter zake.


No drone zone

“Een eerste veiligheidsmaatregel is het invoeren van een tijdelijke no-flyzone.” Deze geozone is van kracht tussen 18/07/24 07:00LT en 22/07/2024 14:00LT (eerste festivalweekend) en van 25/07/2024 07:00LT tot 29/07/24 14:00LT (tweede festivalweekend). Vliegen is verboden zonder toelating van de gemeente. In de geozone zelf worden geen toelatingen meer verleend.
“Zonder vluchtvergunning zal jouw drone via opsporingstechnologie als overtreder geregistreerd worden. Je riskeert hierbij een inbeslagname, bewaringskosten alsook een GAS-boete. Overtreed je bovendien de standaard (inter)nationale (on)bemande luchtvaartwetgeving? Dan kan dat je vlug enkele duizenden euro’s kosten.”


No taxi zone
“Voor de taxi’s worden er tussen 17/07/24 tot 22/07/2024 (eerste festivalweekend) en 24/07/2024 tot 29/07/24 (tweede festivalweekend) speciale taxizones en kiss & rides voorzien.” Het is enkel hier toegestaan om klanten af te zetten of op te halen. Het is bovendien niet toegestaan om zich als taxi te verplaatsen binnen de groene en oranje zones van de bewakingsperimeter zonder hiervoor de juiste doorlaatbewijzen te hebben.

Onder taxi’s verstaan we ook voertuigen voor ‘verhuur met bestuurder’, voertuigen voor diensten voor ‘individueel bezoldigd personenvervoer’ en/of hun tussenpersonen. Taxi’s die deze regelgeving overtreden, zullen bestuurlijk in beslag worden genomen tot na het festivalweekend. De taxi (of het voertuig dat hiervoor werd gebruikt) zal worden teruggegeven aan de eigenaar mits betaling van de takel- en stallingskosten. Bijkomende (GAS-)boetes blijven mogelijk.

Laatste
nieuws

Meer nieuws

Onze vier gouden tips om inbraak tijdens jouw vakantie of dagje weg te voorkomen

1. Bekijk jouw woning door de ogen van een inbreker

Lees meer

Schrijf je nu in voor een gesprek in onze Tomorrowlandreuzenradgondel

Ben je klaar om het gesprek over jouw toekomst naar een hoger niveau te tillen?>> Stuur dan gewoon een mailtje naar pz.rupel.personeel@police.belgium.eu, vertel ons waarom je met ons in de gonde…

Lees meer

Een blik op 2023

Lees hier het jaarverslag 2023 van de lokale politiezone Rupel PZR

Lees meer