PolitieZone Rupel gebruikt Focus-toestellen

Inspecteurs van PZR gaan vanaf 1 februari van start met Focus@GPI. Dat is een applicatie waarmee politiemensen via een smartphone of tablet snel toegang kunnen krijgen tot een reeks beveiligde databanken en toepassingen. Dit overkoepelende en beveiligde platform zal het werk van de politiemensen op het terrein aanzienlijk vergemakkelijken.

Verschillende toepassingen
Zo kan een politie-inspecteur op het terrein de gegevens van een persoon of auto ingeven, waarna de module meteen een opzoeking doet in de beschikbare bronnen. Ook kunnen de politiemensen via het platform zien wat er in realtime gebeurt op bepaalde plaatsen met info die rechtstreeks van de dispatchcentrale komt. Ter plaatse een foto toevoegen aan een proces-verbaal? Geen probleem! Daarnaast is het mogelijk om een adres in te geven en informatie over de bewoners te krijgen, zoals hun strafblad en eventueel wapenbezit. Wijkagenten zullen op die manier binnenkort zonder papierwerk woonstcontroles kunnen uitvoeren op de inschrijving of aanwezigheid van personen thuis.

Politie met gsm en tablet
“Dankzij Focus spelen we kort op de bal in elke situatie door snel informatie uit te wisselen. Er gaat minder tijd en papier verloren aan administratie, wat de efficiëntie en dienstverlening andermaal ten goede komt. Focus is er zowel op gsm, tablet als computer. Politiemensen zullen in het straatbeeld dus hoe langer hoe meer met een smartphone of tablet aan het werk te zien zijn.”

Laatste
nieuws

Meer nieuws

Een blik op 2023

Lees hier het jaarverslag 2023 van de lokale politiezone Rupel PZR

Lees meer

Openbare verkoop oude dienstvoertuigen en laptops

Wil jij een oud dienstvoertuig of een laptop graag een tweede leven geven, dan kan je deelnemen aan de openbare verkoop van VLAVEM!

Lees meer

Tijdelijk droneverbod tijdens Tomorrowland

Tijdens Tomorrowland geldt een no flyzone. Dan mogen alleen drones van hulpdiensten en de organisatie in het gebied vliegen. Dat is nodig voor de openbare veiligheid.  Op het openbaar domein van de ge…

Lees meer