PolitieZone Rupel gebruikt Focus-toestellen

Inspecteurs van PZR gaan vanaf 1 februari van start met Focus@GPI. Dat is een applicatie waarmee politiemensen via een smartphone of tablet snel toegang kunnen krijgen tot een reeks beveiligde databanken en toepassingen. Dit overkoepelende en beveiligde platform zal het werk van de politiemensen op het terrein aanzienlijk vergemakkelijken.

Verschillende toepassingen
Zo kan een politie-inspecteur op het terrein de gegevens van een persoon of auto ingeven, waarna de module meteen een opzoeking doet in de beschikbare bronnen. Ook kunnen de politiemensen via het platform zien wat er in realtime gebeurt op bepaalde plaatsen met info die rechtstreeks van de dispatchcentrale komt. Ter plaatse een foto toevoegen aan een proces-verbaal? Geen probleem! Daarnaast is het mogelijk om een adres in te geven en informatie over de bewoners te krijgen, zoals hun strafblad en eventueel wapenbezit. Wijkagenten zullen op die manier binnenkort zonder papierwerk woonstcontroles kunnen uitvoeren op de inschrijving of aanwezigheid van personen thuis.

Politie met gsm en tablet
“Dankzij Focus spelen we kort op de bal in elke situatie door snel informatie uit te wisselen. Er gaat minder tijd en papier verloren aan administratie, wat de efficiëntie en dienstverlening andermaal ten goede komt. Focus is er zowel op gsm, tablet als computer. Politiemensen zullen in het straatbeeld dus hoe langer hoe meer met een smartphone of tablet aan het werk te zien zijn.”

Laatste
nieuws

Meer nieuws

Onze vier gouden tips om inbraak tijdens jouw vakantie of dagje weg te voorkomen

1. Bekijk jouw woning door de ogen van een inbreker

Lees meer

Schrijf je nu in voor een gesprek in onze Tomorrowlandreuzenradgondel

Ben je klaar om het gesprek over jouw toekomst naar een hoger niveau te tillen?>> Stuur dan gewoon een mailtje naar pz.rupel.personeel@police.belgium.eu, vertel ons waarom je met ons in de gonde…

Lees meer

Plaatselijk verstrengde regelgeving voor drones en taxi’s tijdens Tomorrowland

Om het dansfestival Tomorrowland zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de lokale politieverordening in de gemeenten Boom en Rumst tijdelijk verstrengd voor luchtvaartuigen en taxi’s. Daarnaast w…

Lees meer